Flotte fuglekasser af lærketræ
           
 
 
 
 
 

Egernkasser af dansk lærketræ

Alle vores egernkasser er udført i dansk vejrbestandigt lærketræ fra skovene omkring Silkeborg. Vores egernkasser er samlet med rustfristålskruer, og er derfor både meget solid, og vejrresistent, selv i det fugtige danske klima. Selve tagkonstruktionen er udført i klinkebrædder for effektivt at forhindre vandindtrængen. Egernkassen er forsynet med to indgangshuller, da det er vigtigt for egernet med en flugtvej hvis et rovdyr som f.eks. en mår eller mink skulle komme på besøg. Når du køber en egernkasse fra GreenTools.dk er du med til at hjælpe egernet i Danmark, samtidig er du også med til støtte dansk arbejde, og bæredygtig skovdrift. Se alle de forskellige fuglekasser og foderhuse. Tilmeld dig også vores nyhedsbrev, eller kig forbi vores blog, med biologens spændende indlæg om fugle og dyr i haven, tips og tricks om fuglekasser og fuglefodring.

Egernkasser kan opsættes i park, skov og have hvor der er adgang til større træer. Det anbefales at kassen opsættes i min 3 m højde.
Egernkassen monteres enten med de to medfølgende rustfristål skruer, ved at de to brædder der udgør forsiden skrues af med den medfølgende bit, og monteringsskruerne derefter skrues gennem bagsiden af kassen. Alternativt kan et solidt tov trækkes igennem de to huller under egernkassens tag (se billede) og bindes fast om et træ, elle en mast. Rustfristål skruer skader ikke levende træ, men det er vigtigt at skruerne løsnes en gang om året, da træets tykkelsesvækst ellers vil trække skruerne gennem brædderne på bagsiden af kassen.
Egernet samler selv redemateriale, så det er ikke nødvendigt at fore egernkassens bund